Workshop Persoonlijke olie maken

Normaal geef ik samen met Esther de workshop persoonlijke olie maken, maar een paar weken geleden heb ik samen met een paar vriendinnen de workshop gevolgd.

Met een lekker kopje thee namen we plaats aan tafel waar alles al klaar stond.

Esther begint de workshop altijd met algemene uitleg over de verschillende oliën.
Heel interessant als je er meer over wilt weten.

Tijdens de workshop richten we ons verder op de emotionele werking van de oliën. De oliën hebben allemaal een betekenis en kunnen je ondersteunen bij bepaalde processen.

Op verschillende manieren ga je je persoonlijke olie samenstellen. De olie bestaat uit maximaal 8 oliën.

Als eerste mochten we een kaartje trekken. Dit kaartje zou al iets kunnen zeggen over een olie die je op dit moment nodig zou kunnen hebben. Het kaartje dat ik trok was: Leiderschap. Dit vond ik wel een hele mooie, want het is voor mij belangrijk dat ik leiding neem over mijn eigen leven. Dus die kon ik wel goed plaatsen. Maar welke olie daar dan bij zou horen, dat zou ik later pas bekijken, want het volgende onderdeel was een meditatie.

Via een geleide meditatie kregen we nog meer aanwijzingen. Soms kreeg ik heel letterlijk een olie door, maar meestal wat cryptischer, zoals het woord bescherming. Alles wat we doorkregen mochten we opschrijven, zodat we na de meditatie uit konden zoeken welke oliën daar bij zouden kunnen horen.

Met alle informatie die we nu hadden konden we gaan uitzoeken welke oliën we in onze persoonlijke olie wilden hebben. We konden kijken naar de lijst met betekenissen, maar ook ruiken aan de oliën, welke we lekker vonden.

Het woordje leiderschap vond ik niet zo gauw terug op de lijst, maar wel het woord verantwoordelijkheid. Leiding nemen en verantwoordelijkheid nemen, vind ik zeker wel vergelijkbaar. En de olie die daarbij hoort is Venkel.

Het woord bescherming wat ik in de meditatie doorkreeg was voor mij wel heel duidelijk, daar hoort de oliemix On Guard bij. En zo ben ik de rest van de aanwijzingen gaan zoeken op de lijst met betekenissen en kwam ik uiteindelijk uit bij een hele mooie samenstelling.

Daarna gingen we kijken hoeveel druppels we van elke olie nodig hadden. Dat deden we op een hele mooie intuïtieve manier, en als dat niet lukte, dan was er nog een andere manier om het aantal druppels door te krijgen.

Tot slot gingen we het flesje vullen met de oliën, aangevuld met gefractioneerde kokosolie, even schudden en smeren maar.

Bij mij overheerste in eerste instantie de Venkel, maar na een paar dagen rook ik ook de andere oliën en verdween de Venkel wat naar de achtergrond. Ik moest even wennen aan de geur, maar nu vind ik het heerlijk ruiken en smeer ik mijn persoonlijke olie 2x per dag op mijn polsen.

Wil jij ook deze workshop volgen? Kijk dan even in de Essential shop onder workshops voor de eerstvolgende datum of klik hier.
Heb je zelf een groepje bij elkaar van minimaal 3 mensen dan kunnen we een afspraak maken voor een workshop.

Ook hebben we nog 2 andere mogelijkheden voor een persoonlijke olie.

Je kunt de persoonlijke olie door ons laten samenstellen, voor jezelf of iemand anders, dit doen we door middel van meditatie, klik hier.

Of je kunt zelf je persoonlijke olie samenstellen met behulp van de zwieptest, klik hier.