AromaTouch massage

Jaren geleden, toen ik net de natuurzuivere oliën ontdekte, heb ik er wel eens aan gedacht om een cursus AromaTouch massage te gaan volgen. Dat is er nooit van gekomen. Ook een AromaTouch massage ondergaan, is er nooit van gekomen, tot nu.

Esther heeft deze cursus een paar jaar geleden wel gevolgd en ik dacht nu: laat ik het eens proberen. Massage is heerlijk en ook de oliën zijn heerlijk, dus een mooie combinatie!

Esther legde eerst uit wat ze ging doen. Eerst een aantal oliën op de rug, daarna naar de voeten en tot slot nog weer terug naar de rug. Tijdens de massage lig je op je buik, zonder bovenkleding, eventueel je bh om laten is prima, en zonder sokken. Tijdens de massage mag er gepraat worden, maar je mag er ook voor kiezen om er in stilte van te genieten.

Ik ging op mijn buik liggen en kreeg een heerlijke warme deken over me heen en Esther begon met de massage op mijn rug om even helemaal in het hier en nu te komen en te ontspannen.

Het doel van een AromaTouch massage is om het lichaam weer in balans te brengen.

De massage is verdeeld in vier blokken:
Het eerste blok is voor ontspanning en in het hier en nu komen.
Het tweede blok is om ontstekingen tegen te gaan.
Het derde blok is voor spieren, weefsels, botten en gewrichten.
Het vierde blok is voor hormonen, temperatuurregulatie en een fijne afsluiting.

De massage zelf duurt ongeveer drie kwartier.

Ik heb vaak moeite met echt ontspannen en vond het eerder ook nooit fijn als iemand aan mijn voeten zat. Maar na de massage voelde ik me heerlijk ontspannen en kon ik even rustig bijkomen om vervolgens mijn dag weer te vervolgen. Maar dan nu vanuit ontspanning.