Workshop proceskaart combineren met procesolie

Esther en ik zitten regelmatig samen met nog 2 vriendinnen, we bespreken met elkaar wat we meemaken, waar we tegen aanlopen en doen veel om ons persoonlijk te ontwikkelen. Ook geven we workshops aan elkaar.

Zo gaf Esther ons laatst een verkorte versie van de workshop proceskaart combineren met procesolie.

Er lagen mappen vol met plaatjes uit tijdschriften en zonder er bij na te denken gingen we plaatjes bij elkaar zoeken. Er mocht geen tekst bij zijn, alleen plaatjes. Dit is anders dan het maken van een visionboard. Wanneer ik een visionboard maak, zit daar altijd veel tekst bij. Dus dat was even schakelen voor mij.

Ik had al heel snel een achtergrond gevonden en de andere plaatjes volgden ook best snel. Ik had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was, maar de kaart vormde zich als vanzelf.

Nadat de kaart klaar was, gingen we in tweetallen onze kaarten “lezen”. De één stelde vragen en de ander ging de kaart lezen. Je “leest” je eigen kaart.

Het begint met de vraag: “Ik ben degene die…”. Terwijl ik de kaart vasthield, kwam er al best wel snel een antwoord in me op. Het antwoord was: “Ik ben degene die beneden en boven met elkaar wil samenbrengen in het hier en nu”. En “ik ben degene die in balans wil zijn”. Het was heel bijzonder om te doen, en ik werd er zelfs een beetje emotioneel van.

Wij hebben het hierbij gelaten en hebben geen procesolie gemaakt. Dit doe je tijdens de workshop wel.

Tijdens het lezen van de kaart, komen er kernwoorden en thema’s naar voren. En met deze kernwoorden en thema’s ga je kijken welke oliën daarbij passen. Bij mij zou bijvoorbeeld balans een kernwoord kunnen zijn en een thema beneden en boven met elkaar samenbrengen.

De olie die bij het kernwoord balans zou kunnen horen voor mij is hoe toepasselijk Balance.

En bij het thema beneden en boven met elkaar samenbrengen zouden een hele spirituele olie en een hele aardende olie bij horen, zoals Frankincense en Vetiver.

Deze workshop geeft Esther samen met Hermien van Ohmien (www.ohmien.com).
Data is in overleg, neem gerust contact op.