100% natuurlijk, 100% jezelf

Living essential werkt alleen met natuurlijke ingrediënten.
Waarom?
Omdat wij alleen het allerbeste en het gezondste willen voor onszelf en daarmee ook voor onze klanten!

In onze leefstijl zijn veel chemische middelen verwerkt. De lucht die we inademen is niet echt schoon meer. Het voedsel zit vol met bestrijdingsmiddelen (biologisch uitgezonderd) en de grond is ook niet vrij van chemische middelen, waar het vee van eet, waar wij het vlees van eten, of waar ons voedsel op verbouwd wordt.

Wist je dat alles wat je ruikt, eet en op je huid aanbrengt allemaal in je lichaam terecht komt? En heeft het dus invloed op alle cellen in je lichaam.

Daarom vindt Living essential het heel belangrijk om alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

Hoe gezonder jij bent, hoe beter jij je voelt en hoe dichter jij bij jezelf komt en kan uitstralen wie jij werkelijk bent.
Daarom is ons motto 100% natuurlijk, 100% jezelf

Living essential gebruikt o.a. de volgende natuurlijke ingrediënten:
- Bijenwas
Bijenwas bevat hydraterende componenten die ervoor zorgen dat je huid het vocht vasthoudt waardoor je huid er jonger uit gaat zien en steviger wordt. Ook is bijenwas in staat om de huid te voeden zonder de poriën te verstoppen. En het helpt tegen irriterende stoffen van buitenaf en geeft een beschermlaagje zodat kou, wind en regen tegengehouden worden.
- Cacaoboter
Cacaoboter heeft een effectieve werking tegen huidveroudering, doordat de bloedtoevoer wordt verbeterd. Het is vochtregulerend, verzachtend en het houdt de huid zo soepel mogelijk waardoor littekens en striae kunnen verminderen.
- Gefractioneerde kokosolie
Gefractioneerde kokosolie is kokosolie die vloeibaar is en blijft. De huid kan deze olie heel goed opnemen en het zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt. Ook beschermt het tegen schadelijke invloeden van buitenaf als een soort beschermlaagje.
- Sheaboter
Sheaboter bevat vetzuren die een ontstekingsremmende en anti-verouderingseffect hebben op de huid. Het voedt ook de droge huid met essentiële vetzuren, heeft vochtbindende eigenschappen en werkt verzachtend.
- Castorolie
Castorolie hydrateert de huid, helpt het met vocht vasthouden en heeft ook reinigende eigenschappen. Het kan tot diep in de huid doordringen en heeft hierdoor anti-verouderingseigenschappen. De huidelasticiteit wordt mede verbeterd door castorolie.
- Sojawas
Gemaakt van sojabonen geeft het een natuurlijke basis om te genieten van een kaarslichtje of een waxmelt. Het brandt of vervliegt langzamer dan paraffine en is dus ook duurzamer. Het is biologisch afbreekbaar en wateroplosbaar en geeft ook geen roetdamp.

Niet alleen met de ingrediënten, maar ook met verpakkingsmaterialen proberen we te zoeken naar natuurlijke mogelijkheden.
Dat zorgt voor best wat uitdagingen en lukt helaas nog niet altijd, maar we gaan gewoon verder met zoeken!