Chakrablend

Vorig jaar hebben wij een chakrablend toegevoegd aan ons assortiment. In dit blog vertel ik wat meer over chakra’s en hoe de chakrablend je kan ondersteunen.

Wat zijn chakra’s?
Het woord chakra betekent wiel of schijf.
Chakra’s zijn energiecentra. We hebben er 7 in ons lichaam. Ze hebben allemaal een betekenis en een functie. Ook hebben ze allemaal een kleur.

Het eerste chakra is het wortelchakra en zit ter hoogte van je stuitbeen. Het heeft de kleur rood en staat voor aarding, zekerheid en veiligheid.

Het tweede chakra is het sacraalchakra en zit net onder je navel. Het heeft de kleur oranje en staat voor creativiteit en seksualiteit.

Het derde chakra is het zonnevlechtchakra en zit boven je navel. Het heeft de kleur geel en staat voor je persoonlijke kracht en het ego.

Het vierde chakra is het hartchakra en deze zit ter hoogte van je hart. Het heeft de kleur groen en staat voor liefde.

Het vijfde chakra is het keelchakra en deze zit ter hoogte van je keel. Het heeft de kleur blauw en staat voor communicatie.

Het zesde chakra is het derde oog chakra en zit tussen je wenkbrauwen. Het heeft de kleur indigo blauw en staat voor je intuïtie.

Het zevende chakra is het kruinchakra en zit boven op je hoofd. Het heeft de kleur violet/paars of wit en staat voor je verbinding met de bron.

Wanneer je chakra’s niet goed functioneren, dan ben je niet in balans, of zijn delen in je leven niet in balans. Om daar ondersteuning bij te krijgen, kun je de chakrablend smeren. Deze kun je smeren op de plek van het chakra zelf, maar ook op je polsen of onder je voeten. Ook kun je deze blend gebruiken tijdens een meditatie of een healing.

Hoe weet je of je chakra’s niet in balans zijn? Één van de mogelijkheden om daar achter te komen, is met de zwieptest (deze gebruiken wij ook bij het product ‘Zelf je persoonlijke olie samenstellen’).

In het kort werkt het als volgt:
Ga staan en stel de vraag (hardop of in jezelf): zijn mijn chakra’s in balans?
Ga je naar voren dan is het antwoord ja, ga je naar achteren dan is het antwoord nee.
Als het antwoord ja is, dan is dat heel fijn en heb je waarschijnlijk de olieblend niet nodig.
Is het antwoord nee, dan kun je de volgende vraag stellen: Is mijn eerste chakra in balans? Is mijn tweede chakra in balans? Enz.
Zo kom je erachter welke chakra’s uit balans zijn, en welke chakra’s baat kunnen hebben bij het smeren van de olieblend.

Je kan de chakrablend hier bestellen!