Schilderen met essentiële oliën

Ik ben graag creatief bezig, zo maak ik o.a. kunstwerken met kraanvogels van papier (origami). Maar ik schilder ook graag. In 2018 kwam ik op het idee om te gaan schilderen met essentiële oliën.

Ik legde een schildersdoek voor me neer, pakte intuïtief een olie erbij en een bepaalde kleur verf.

Ik doopte mijn vinger in de verf en zonder na te denken bewoog mijn vinger zich over het doek. Op een gegeven moment druppelde ik wat olie op het doek om dit te vermengen met de verf en zo ontstond er een bijzondere creatie.

Ik schilder graag op verschillende manieren: met mijn vingers, met een kwast, met een roller of met een sponsje. Ik verzin elke keer wel weer iets.

Een ander schilderij wat ik gemaakt heb, heet “verbinding met de levenswijsheid”, deze naam is ontstaan doordat ik intuïtief de oliën Marjoram en Copaiba heb gepakt. Marjoram staat voor verbinding en Copaiba voor levenswijsheid. Dit schilderij heb ik gemaakt met rollers en kwasten en dan ziet het er weer heel anders uit.

De oliën die ik gebruik hebben allemaal een (emotionele) betekenis en wanneer je de olie intuïtief pakt, dan is de kans groot dat je een olie pakt die precies past bij het proces waar je inzit, of een thema wat op dat moment speelt in je leven. Zo kun je door middel van het schilderen aan de slag met je proces of thema.

Dit kan heel helend werken.

En omdat ik het zo leuk vind om op deze manier creatief bezig te zijn, ben ik nu met een heel leuk project bezig.
Daarover later meer ...