Hoeveel lippenbalsems eet jij per jaar?

Je lippen zijn dunner dan de rest van je huid, waardoor ze sneller uitdrogen. Wanneer je lippen droog zijn, heb je de neiging om ze met je tong nat te maken, maar hierdoor drogen ze nog sneller uit. Dus om droge lippen te voorkomen, gebruiken veel mensen lippenbalsem.

Het nadeel hiervan is dat je het meeste van wat je op je lippen smeert, inslikt. Volgens onderzoek kan dit, bij dagelijks gebruik, wel tot 4 lippenbalsems per jaar zijn die je opeet!

Je moet er toch niet aan denken om zo’n lippenbalsem op te eten, maar dit is dus eigenlijk wel wat je doet.

En wat krijg je dan eigenlijk binnen?

Er zitten heel veel ingrediënten in, met veel onuitspreekbare namen, waarvan de meeste mensen de betekenis niet kennen.

Volgens onderzoek zijn er 3 mogelijke soorten ingrediënten die problematisch kunnen zijn.

Dit zijn:
Allergenen (geurstoffen)
Mogelijk kankerverwekkende stoffen (zoals verzadigde koolwaterstoffen of aromatische koolwaterstoffen)
Mogelijk hormoonverstorende stoffen (zoals conserveermiddelen)

Gelukkig zijn er alternatieven met minder ingrediënten, makkelijk zelf te maken en misschien wel het belangrijkste: het is niet erg om deze ingrediënten binnen te krijgen, het zijn namelijk natuurlijke ingrediënten en sommige worden zelfs gebruikt in voedsel.

De ingrediënten die Living essential gebruikt zijn 100% natuurlijk:
Kokosolie
Cacaoboter
Bijenwas
100% natuurzuivere olie (voor een smaakje)

Zelf gebruikte ik ook altijd een lippenbalsem van een bekend merk. Ik had altijd een lippenbalsem bij me en smeerde meerdere keren per dag mijn lippen in. Ik ben zelfs een keer terug naar huis gefietst toen ik er onderweg naar mijn werk achter kwam dat ik mijn lippenbalsem niet bij me had. Het was echt een verslaving.

Nu ik de lippenbalsem van Living essential gebruik, zijn mijn lippen zelfs minder droog en hoef ik niet meer de hele dag te smeren. Ik smeer nu ’s ochtends en ’s avonds mijn lippen in en soms nog eens een keer overdag. Maar wanneer ik nu de deur uit ga zonder lippenbalsem, fiets ik daar niet meer voor terug.