Ik ga op vakantie en neem mee ...

De meeste mensen nemen, als ze op vakantie gaan een aantal medicijnen mee, zoals paracetamol en diarreeremmers. En meestal ook iets tegen muggen.
Ik gebruik al jaren geen medicijnen meer, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit ergens last van heb. Ik ben een aantal jaar geleden overgestapt op natuurlijke middelen.

Ik ben heerlijk een weekje weggeweest met een vriendin en ik nam een kleine reisapotheek mee en daarin zat het volgende:

ZenGest
Op vakantie eet je vaak toch anders en kun je nog wel eens last van je buik en stoelgang krijgen.

Copaiba in combinatie met Frankincense en Peppermint
Hoofdpijn is iets wat je niet wilt wanneer je op vakantie bent. Deze combinatie werkt heel goed tegen hoofdpijn. Eerst een druppel Copaiba smeren, daarna een druppel Frankincense smeren en tot slot een druppel Peppermint erover smeren. Bij erge hoofdpijn, een paar keer per dag herhalen. Ik smeer het zelf op mijn voorhoofd en achter in mijn nek.

On Guard
Voel je een verkoudheid opkomen, dan kun je deze olie onder je voeten smeren.

Lavender en Tea Tree
Muggenbeten, wondjes zijn allemaal te behandelen met deze oliën.
En bij muggenbeten helpt Pepermunt ook tegen de jeuk.
Tea Tree helpt ook nog eens goed tegen keelpijn. Voel je keelpijn opkomen dan kun je een druppel op je keel smeren en de keelpijn verdwijnt weer.

Lemongrass
Muggen houden niet van deze olie. Leg een watje met een paar druppels Lemongrass naast je bed en je zult heerlijk slapen, zelfs met een raam open.

PasteTense
Deze werkt bij mij heel goed, bij lichte hoofdpijn, maar ook bij migraine is dit een fijne olie. En migraine op vakantie is ook geen pretje.

En tot slot had ik natuurlijk ook mijn persoonlijke olie mee. Die smeer ik dagelijks op mijn hartstreek en op mijn polsen.

Ik heb deze vakantie naast mijn persoonlijke olie alleen een paar keer de ZenGest gebruikt. Ik heb altijd al snel last van mijn buik en dan is deze olie onmisbaar.

Voor de rest heb ik niets hoeven gebruiken, ik had geen last van hoofdpijn, en ook helemaal geen muggen gezien of gehoord.

Mijn volgende vakantie neem ik deze zelfde reisapotheek weer mee, want je weet maar nooit of je iets nodig hebt en dan kun je het maar beter bij je hebben.

Fijne vakantie!