Hooikoorts

Al jaren heb ik last van hooikoorts, het ene jaar wat meer dan het andere. Het ligt ook aan het weer. Bij een natte zomer heb ik minder last.

Heel lang geleden nam ik nog wel eens medicijnen tegen hooikoorts. De hooikoorts werd wel minder maar ik voelde me altijd beroerd. Dus daar ben ik snel mee gestopt.
Acupunctuur heeft me in het verleden wel geholpen. Dan was het ook gelijk een paar jaar een stuk minder.

Dit jaar heb ik er heel veel last van, en medicijnen wil ik niet innemen. Maar de vermoeidheid, het vele niezen, dichte neus en jeukende ogen ben ik wel zat. Dus ik ben gaan kijken welke oliën mij zouden kunnen helpen. Ik heb wel eens eerder lavendel gebruikt bij hooikoorts, maar verder eigenlijk niets.

Ik ben begonnen met een paar keer per dag een druppel lavendelolie tegen mijn gehemelte te drukken. Dat gaf een beetje verlichting maar nog niet het gewenste resultaat.

Ik ben in de “oliebijbel” gaan kijken of daar nog een handige tip in stond. En ja hoor eentje die ik nog niet kende. Een druppel pepermuntolie in je nek en op je thymusklier. Pepermuntolie is een verkoelende olie, dus dat is sowieso al lekker wanneer je dat in je nek smeert met het warme weer.

Een paar dagen achter elkaar heb ik 2x daags een druppel lavendelolie met mijn duim tegen mijn gehemelte gedrukt (ik vind de olie niet lekker, dus spoel daarna ook mijn mond, maar doorslikken is geen probleem, zolang je natuurzuivere olie gebruikt, zoals de olie bij Living essential). En een druppel pepermuntolie in mijn nek en op mijn thymusklier. De thymus zit in de borstkas, vlak achter het borstbeen en dicht bij het hart.

Na een paar dagen ben ik gestopt met ’s avonds pepermuntolie te gebruiken op mijn thymusklier, want pepermunt staat voor passie en bij je thymusklier zit je levensenergie. Hierdoor kon ik niet slapen. Maar voor overdag is het ideaal. Het helpt niet alleen tegen hooikoorts maar ik zit ook vol energie.

Ik heb een week de oliën niet gebruikt, omdat ik andere oliën gebruikte op dezelfde plekken, en daardoor kreeg ik weer heel veel last van hooikoorts. Dus toch maar weer aan de lavendel en pepermunt.

Laat het maar een mooie zomer zijn, want dankzij deze oliën kan ik heerlijk genieten met een boek in de tuin!