Het proces van een nieuw product

We hebben altijd wel genoeg ideeën voor een nieuw DIY product. Maar soms komen we erachter dat het idee niet zo makkelijk of zelfs helemaal niet uit te voeren is.

Al onze DIY producten moeten voldoen aan een aantal voorwaarden om in de essential shop terecht te komen.

Deze voorwaarden zijn:

  • We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten
  • Er moet essentiële olie in verwerkt worden
  • Het pakketje moet door de brievenbus passen
  • Je krijgt alleen de hoeveelheid die je nodig hebt
  • Het pakket moet zo compleet mogelijk zijn

Zo zijn we maanden geleden begonnen met het idee van geurkaarsjes. Leuk idee dachten we, dus we gingen aan de slag.

De eerste stap was op zoek gaan naar de juiste natuurlijke ingrediënten en de overige materialen die nodig zijn om het product te maken.

De zoektocht naar de juiste lontjes was niet makkelijk. Het eerste lontje wat we hadden gevonden was van hout.

Zodra we alle materialen hebben gevonden, gaan we eerst zelf testen of het werkt. En terwijl we testen maken we ook de beschrijving.

De eerste test was niet echt geslaagd. De houtjes gaven een behoorlijke vlam en de naam geurkaars kwam niet eens in de buurt, want de heerlijke geur van een essentiële olie was ver te zoeken.

We zijn op zoek gegaan naar andere lontjes en deze hebben we ook gevonden. De volgende test volgde. Ook hadden we bedacht dat er wat meer druppels essentiële olie in moest.

Met deze test waren wij redelijk tevreden. Maar voordat we een nieuw product in de webshop zetten, laten we het ook altijd testen door één van onze testpersonen.

Een testpersoon krijgt per post het pakketje en gaat aan de slag.
Hij of zij kijkt of de instructies duidelijk zijn en laat ons weten hoe de ervaring was en of er nog iets niet duidelijk is en of het overeenkomt met de verwachting. De feedback van een testpersoon is voor ons ontzettend waardevol en we gaan altijd aan de slag met de feedback.

In het geval van de geurkaarsjes kregen we de feedback dat het hartstikke leuk was om te doen, maar dat ze helaas niet geurden.

En dat was voor ons de reden om het product nog niet in de webshop te verkopen, want een geurkaars zonder geur is natuurlijk geen geurkaars. Er zit zelfs een kans in dat we dit product uiteindelijk helemaal niet gaan verkopen, maar wij geven niet zo snel op. Pas als we het gevoel hebben dat we echt alles hebben geprobeerd en niets werkt, dan nemen we de beslissing om het product nooit te gaan verkopen. Maar zover zijn we nog niet. Wel kunnen we hier wat hulp bij gebruiken.

Dus heb jij een tip/idee hoe we er voor kunnen zorgen dat de geurkaarsjes ook echt lekker geuren wanneer ze branden, laat het ons dan weten.