Griep

Ik ben gelukkig niet vaak ziek, maar als ik ziek ben dan heb ik het wel goed te pakken. De vorige keer dat ik griep had, in 2016, heb ik kennisgemaakt met de essentiële oliën van Living essential en nu heb ik zelf een grote voorraad. Voor elk kwaaltje wel een olie.

Als ik ziek ben gebruik ik ook alleen maar natuurlijke producten, ik slik zelfs al jaren geen paracetamol meer. Ook antibiotica gebruik ik niet, tenzij het echt niet anders kan, maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven.

Een paar jaar geleden heb ik tot 2x toe een bijna longontsteking gehad.  Ik voelde me toen niet echt ziek, maar al dat hoesten was geen pretje. Bij de 2e keer ben ik naar de dokter gegaan. Daardoor wist ik ook dat het een bijna longontsteking was. Mijn huisarts weet dat ik niet van medicijnen houd, ik mocht het van haar op mijn eigen manier aanpakken, maar als het niet overging zou ik wel aan de medicijnen moeten. Ik heb toen rust genomen en mezelf genezen met veel groente en fruit en met de oliën. Daar heb ik veel van geleerd, zodat ik dit keer niet naar de huisarts hoefde, maar gelijk zelf aan de slag kon met mijn herstel.

Het begon dit keer met hoofdpijn en een dikke keel. De hoofdpijn kwam door een flinke voorhoofdsholte ontsteking. Om daar wat verlichting in te krijgen ben ik gaan stomen met heet water en een druppel kamille olie.

Ook de combinatie copaiba, frankincense en pepermunt geven verlichting bij hoofdpijn en voorhoofdsholte ontsteking. Deze oliën smeer ik dan een paar keer per dag op mijn voorhoofd en in mijn nek. En in combinatie met Reiki werkt het nog sneller.

Op mijn keel smeer ik melalueca tegen de keelpijn. Deze gebruik ik ook vaak bij beginnende keelpijn en dan ben ik er altijd snel weer vanaf.

Ook kreeg ik last van buikpijn en daar is natuurlijk ook een olie voor. De olie zengest werkt perfect tegen buikpijn, dit is een combinatie van meerdere oliën. En als je dan ook nog Reiki hebt en je handen op je buik legt, voel je de pijn gewoon weer verdwijnen.

Als laatste kreeg ik ook nog hele pijnlijke klieren in mijn nek en hals. Hier heb  ik 2 dagen citroengras op gesmeerd en toen was het weer verdwenen.

Omdat ik weinig eet wanneer ik ziek ben en geen reserves heb, kan ik me nog een lange tijd slap voelen en moet ik echt weer op krachten komen. Ik zorg dan ook dat wat ik eet ook echt voedzaam is. En zo ben ik met gezonde voeding, rust en de helende kracht van de natuurzuivere oliën snel weer beter.