Even voorstellen

Ik ben Saskia en ik ga bloggen voor Living essential.

In dit eerste blog ga ik de persoon achter Living essential interviewen. De basis van de producten van Living essential is 100% natuurzuivere olie. Zelf ben ik al jaren fan van deze oliën, en heb ik er veel baat bij gehad en nog steeds baat bij. Een paar jaar geleden heb ik samen met Esther een aantal producten ontwikkeld: o.a. de Lemurië olieblends. Ontwikkeld is misschien niet helemaal het juiste woord, want ze zijn tot ons gekomen via meditatie.

Sinds eind vorig jaar werk ik op de achtergrond mee aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Ik vind het superleuk om te doen en soms is het een heel proces van vallen en opstaan om een goed product te maken.

Genoeg over mij. Ik heb haar naam al even genoemd hierboven. De persoon achter Living essential is Esther.

Esther, hoe ben jij in aanraking gekomen met natuurzuivere oliën?

Eigenlijk gebruik ik al heel lang essentiële oliën, voor bijvoorbeeld een lekker geurtje in huis. Toen ben ik samen met een vriendin naar een paar avonden gegaan over aromatherapie en ben ik essentiële oliën ook gaan gebruiken voor andere dingen. Maar deze oliën gaven vaak huidirritaties en sommige oliën mocht je niet eens op de huid gebruiken…

Vrienden van mij gingen toen werken met 100% natuurzuivere oliën en hebben mij wat proefjes gegeven. Ik was meteen verkocht door de zuivere geuren en dat ik oliën zelfs in mocht nemen!

Wat kun je allemaal met natuurzuivere oliën?

Je kan ze gebruiken bij lichamelijke en geestelijke klachten en voor emotionele ondersteuning.
Ook kan je ze preventief gebruiken, om gezond door de koude seizoenen heen te komen bijvoorbeeld.
De 100% natuurzuivere oliën kan je aromatisch inzetten (ruiken), topisch (op de huid aanbrengen) en heel veel oliën kun je ook inwendig gebruiken.

Hoe is de naam Living essential ontstaan?

Ik had een poosje erover zitten denken, maar kwam er niet uit. Toen heb ik het laten rusten en een paar dagen later had ik ineens deze naam in mijn hoofd. Ik wist ook meteen hoe het eruit moest zien en welke kleur erbij hoorde. Dat was een heel bijzonder moment.

Wat voor producten worden er aangeboden in de webshop?

Allereerst natuurzuivere oliën van een grote producent uit Amerika. Hierin is nog een verdeling te maken naar enkele oliën (van 1 plant) en mixen (meerdere enkele oliën bij elkaar).
Accessoires om de oliën bij te gebruiken zoals geursteentjes en sleutelhangers.
Lemurië olieblends zijn ook bijzondere producten.
En sinds kort de DIY (Do It Yourself) pakketjes, gezonde en natuurlijke producten om makkelijk zelf te maken.

Kun je nog iets meer vertellen over de DIY pakketjes? Waarom is er gekozen voor DIY pakketjes?

Vanaf het begin was er voor mij al iets van: ik wil via Living essential graag DIY pakketjes gaan verkopen. Omdat het heel erg leuk is om zelf iets te maken en dan te gebruiken en zeker om samen met iemand te maken.
Wat ik zelf een nadeel vind is dat je de ingrediënten vaak niet bij 1 (online) winkel kan kopen en dat je vaak grote potten met ingrediënten moet kopen. En soms kloppen de recepten die je hebt gevonden niet of de ingrediënten geven niet het resultaat wat jij had willen hebben, waardoor je nu met één of meerder ingrediënten zit die je niet meer gaat gebruiken.
Dat kan beter en makkelijker: pakketjes waar alles inzit, in de juiste hoeveelheid, met simpele en duidelijke instructies waardoor je het plezier van het zelf maken volop kan ervaren.

Wat is jouw favoriete product?

Mogen het er meerdere zijn?

Natuurlijk, noem al je favorieten maar!

Ik vind meerdere 100% natuurzuivere oliën heerlijk om te gebruiken en in verzorgingsproducten te doen die ik voor mezelf maak. Dat zijn Ylang Ylang, Sandalwood Hawaiian en Balance.
En de lippenbalsem vind ik heerlijk!

Is er een product wat je mensen in deze rare tijden waar we nu in leven zou aanraden?

Eigenlijk is dat alles wat 100% natuurzuiver is. En dan denk ik niet alleen aan oliën en ingrediënten voor verzorgingsproducten, maar ook aan voeding en schoonmaakproducten.
Alles wat je inademt, opsmeert en inneemt heeft invloed op hoe gezond je lichaam is en hoe je je (geestelijk) voelt. En in deze tijden is het denk ik heel belangrijk om lichamelijk gezond te zijn en je krachtig te voelen zodat je dicht bij jezelf kan blijven.
On Guard is een goede mix voor bescherming, zowel lichamelijk tegen virussen en geestelijk tegen negativiteit/negatieve energieën. Maar ook tijdens virussen is dit een mix die je kan inzetten.
Tijm olie is een enorme ondersteuner voor het immuunsysteem en bij benauwdheid, die helpt om bepaalde communicatieprocessen in je lichaam te ontstoren bij virussen.
Bij negatieve gedachtes/down gevoel is Cheer een hele fijne mix om weer wat lichtpuntjes te kunnen zien en plezier te krijgen in de kleine dingen.

Ik zou daar graag zelf nog één aan toe willen voegen, één die mij heel erg helpt in deze tijd is de persoonlijke olie. Een olie die helemaal op mij persoonlijk is afgestemd. Hierover ga ik later nog een blog schrijven.

Dat is een hele mooie toevoeging, ondersteuning in je bewuste en onbewuste processen.

Kun je een tipje van de sluier geven wat voor producten er nog bij komen?

Er komen nog veel meer DIY pakketjes!
Iets met een lichtje in de duisternis en lekkere geurtjes, misschien ook nog iets met kleurtjes…

Geurtjes en kleurtjes…  je gaat dus nog niets verklappen?

Nee, ik ga verder niets verklappen.

Oké, volgende vraag dan maar 😊

Hoe gaat het ontwikkelen van een nieuw product in zijn werk?

Er is een hele lijst met producten die we bedacht hebben. We kijken per product of ze uitvoerbaar zijn in een pakketje wat moet voldoen aan een paar voorwaarden:
- Alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken
- Je krijgt alleen de ingrediënten die je nodig hebt, dus geen verspilling
- Het moet door de brievenbus passen, zodat mensen snel hun bestelling in huis kunnen hebben en niet thuis hoeven te blijven voor een pakket
- Het pakketje moet zo compleet mogelijk zijn, zodat je thuis zo min mogelijk zelf nog erbij nodig hebt: bijvoorbeeld alleen een pan met kokend water

Dan gaan we op zoek naar alle ingrediënten en verpakkingen die aan deze voorwaarden voldoen. En het allerleukste is dat we het vervolgens zelf gaan maken. Foto’s maken hoort ook daarbij en vaak ook dat het niet een 1e keer of een 2e keer goed gaat. Maar we gaan door met het ontwikkelen. Een duidelijke instructie moet geschreven worden en als het product er is laten we het door minimaal 2 mensen testen.

Wat is je doel met de website/producten?

Wat een mooie vraag!
De website is gemaakt met als doel bewustwording en informatie geven.
Mensen ervan bewust maken dat er andere en vooral natuurlijke oplossingen zijn bij klachten, ziekte en als emotionele ondersteuning. Per 100% natuurzuivere olie is er veel informatie hoe je ze kan gebruiken.

Als je jezelf helpt met natuurlijke producten en je steeds gezonder wordt, zit je beter in je vel en kom je steeds dichter bij jezelf, wie jij bent: 100% natuurlijk, 100% jezelf.

Dat is mooi gezegd: 100% natuurlijk, 100% jezelf.

Ik ben door mijn vragen heen, wil je zelf nog iets toevoegen?

Je hebt al heel veel gevraagd…

Ik vind het heel erg leuk om te werken met 100% natuurzuivere oliën. Er is zoveel mogelijk: van klachten tot zelf verzorgingsproducten maken en van koken tot emotionele ondersteuning.
Er worden steeds nieuwe dingen ontdekt over de werkingen, er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken met geweldige uitkomsten. De oliën zijn echt een cadeautje van de aarde voor ons.

Mooi gezegd, dankjewel voor dit interview!

Ik denk dat de lezers zo een goed beeld hebben gekregen van Living essential en de persoon achter Living essential.

Wil jij nog iets weten over de oliën en producten van Living essential, neem dan contact op!

Esther Vosselman

Saskia Hielkema