Auw!!!

Ik weet niet wat het is, maar eens in de zoveel tijd snijd ik in mijn vingers of brand ik me aan de oven of het strijkijzer. Als ik me net gesneden heb of ergens aan gebrand heb, dan word ik weer even wat voorzichtiger, maar helaas is dit nooit van lange duur.

Ik ben dus af en toe een beetje onbenullig en blijkbaar leer ik niets van de voorgaande keren. Ik heb er maar mee leren omgaan, je moet toch wat.

Maar dankzij de oliën is mijn verwonding ook altijd weer snel over. Mijn laatste verwonding was een diepe snee in mijn duim. Ik had brood uit de vriezer gehaald en wilde 1 sneetje en niet het hele brood. Omdat het bevroren brood niet makkelijk van elkaar af te krijgen is, had ik daar sinds kort een handig trucje voor. Even een mes tussen twee sneetjes doen en zo kwamen ze wel los. Dit keer ging het mis… mijn mes schoot uit, zo mijn duim in. Nu had ik niet alleen een sneetje brood maar ook een grote diepe snee in mijn duim.

Het begon snel te bloeden, gelukkig heb ik daar geen moeite mee. Een keukenpapiertje eromheen en dichtdrukken. Gauw mijn oliën erbij gepakt. Ik wist nog van de vorige keer welke goed helpen. 1 druppel Tea Tree (Melalueca), 1 druppel Lavendel en 1 druppel Frankincense erop gedaan, pleister eromheen en daarna nog ongeveer een kwartier Reiki gegeven. Want de wond begon al snel te kloppen.

Na de olie en de Reiki stopte het kloppen en durfde ik even voorzichtig te kijken. En wat mij verbaasde was dat er helemaal geen bloed op de pleister zat, terwijl het daarvoor zo erg aan het bloeden was.

s Avonds heb ik de pleister er afgehaald, de wond was nog niet helemaal dicht en begon weer een klein beetje te bloeden. Nogmaals een druppel Tea Tree (Melalueca), Lavendel en Frankincense erop gedaan en nieuwe pleister eroverheen. Ook begon de wond weer een beetje te kloppen, dus ook nog even Reiki gegeven.

De volgende morgen heb ik de pleister er weer afgehaald. De wond was zo goed als dicht, nogmaals de oliën erop gedaan, maar geen pleister meer.

’s Avonds nog een laatste keer de oliën erop gedaan, en voor de zekerheid nog wel een pleister eromheen gedaan.

De ochtend daarop was de wond echt helemaal dicht en heb ik geen oliën en geen pleister meer hoeven gebruiken.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam blijf ik iets moois vinden, en met een beetje ondersteuning geneest het lichaam zichzelf nog sneller.

Nou is het voor mij makkelijk om snel mijn flesjes olie te pakken en op de wond te druppelen. Maar ik zou ook een spray kunnen maken, wat gezien mijn onbenulligheid wel verstandig zou zijn. Er staat op de site een handig recept hiervoor bij Recepten Gezondheid: de Owie spray. In deze spray zitten precies de drie oliën die ik heb gebruikt. Deze is ook heel geschikt voor kinderen. En kinderen hebben deze spray misschien nog wel vaker nodig dan ik.